Efterspørgslen efter teknologi på sundhedsområdet er i konstant udvikling, også på medicinsk godkendte tabletPC’er. Personalet skal bruge computere døgnet rundt, og det kræver en konstant “oppetid”. Med dette for øje er hardwarefejl en naturlig forventning, især hvis produkterne er nogle år gamle. Det kan være svært at holde fast i det kendte gamle hardware på grund af brugerens fortrolighed til dette, stramme budgetmæssige begrænsninger eller bare fordi det er “det vi plejer at bruge”, men der er faktisk nogle vigtige grunde til at slippe de aldrende computere og tabletPCer til fordel for en opgradering til medicinsk godkendte computere. Her kommer nogle stærke og vægtige grunde!

Medicinsk godkendte tabletPC’er med lang batteritid.

Det er rart at kunne have patientjournaler og arbejdet lige ved hånden, når man flytter fra rum til rum inde på hospitalet, men mange tabletPCer af forbrugerkvalitet døjer med drænede batterier – simpelthen fordi disse enheder ikke er beregnet til 24/7 anvendelse , og den samlede batterilevetid svarer således ikke til, hvad en producent måtte hævde, eller producenten oplyser op til 10 timer ved almindeligt brug og ikke ved en konstant driftstid. Desuden er tabletPCer ofte forseglede, så fjernelse af batterier ikke er en hurtig udskiftningsproces. Det kræver som regel producentens inddragelse i sagen –  og at enheden afsendes og er ude af systemet fra få dage op til flere uger afhængigt af, hvor alvorligt problemet er. Derfor er det bedste forslag for sundhedspersonalet at bruge en medicinsk godkendte tabletPC’er med hot-swappable batteri, så i tilfælde af at batteriet løber tør eller svigter totalt, kan det nemt udskiftes, og brugeren kan komme hurtigt videre med arbejdsopgaven uden forstyrrende batteriproblemer.

Lithium-Ion-batterier er nogle af de mest populære genopladelige batterier til medicinsk brug, da de tilvejebringer en lang levetid, kan klare en hel vagt på en opladning, og de kan udskiftes med et nyt hot swappable batteri eller flere batterier for at forlænge tabletPCens anvendelsesperiode, så personalet kan fokusere på patientbehov. Plus ikke at forglemme, medicinsk godkendte tablet produkter har en højere MTBF (Mean Time Between Failure rating), og er dermed en bedre investering samlet set, hvad angår TCO (Total Cost of Ownership) sammenlignet med en kommerciel tabletPC.

Udvidede garantier – er de investeringen værd?

Udvidede garantier giver vigtigt indtjeningspunkt for butikker. Kommercielle tabletPCer kan være OK løsninger til hospitalerne, hvis IT-indkøb køber enheder til alle brugerne i afdelingerne, men butikkerne er berygtede for at have ekstremt høje fortjenstmargener for at stimulere sælgere og ledelse til at skubbe dem ud til forbrugerne. Nogle garantier dækker mod utilsigtet tab og beskadigelse, og koster endnu mere, så det er et spørgsmål om prisen pr. tabletPC. Og er en sådan udvidet garanti overhovedet pengene værd? Hvis hospitalet ender med ikke at udnytte garantierne, er det penge lige ud af lommerne for hospitalet. Vi siger ikke, at udvidet garanti er en dårlig idé. Det er bare sådan, at garantierne for tabletPC i forbrugerkvalitet muligvis ikke modsvarer regningen, når der er tilgængelige medicinsk godkendte computere, der kan beskytte mod udfordringerne på arbejdspladsen.

Der findes robuste medicinsk godkendte tabletPCer, som er designet til at modstå beskadigelser og utilsigtede tab på gulvet. Mange af produkterne har gennemgået fysiske droptest, hvor de tabes fra en højde på 1.5 m eller mere for kunne stadfæste deres modstandsdygtighed mod skader. Selvom de helt sikkert ikke er sikret totalt mod beskadigelse, er det fordelagtigt at opgradere til en tabletPC lavet med shocktestet hardware og robuste materialer, så man ikke hele tiden skal bekymre sig om tab eller beskadigelser. Som tidligere nævnt betyder en høj MTBF-bedømmelse også, at de medicinsk godkendte tabletPCer er designet til at holde langt længere end en kommerciel tabletPC, hvilket gør medical tabletPCer til det bedste valg, når det er tid til opgradering.

Datasikkerhed er kilde til konstant bekymring

Patientens privatliv bør være top-of-mind for alle IT-afdelinger i sundhedsvæsnet. I Danmark har datasikkerhed meget høj prioritet, og her holder Datatilsynet øje med, at dette overholdes ved jævnligt at udføre stikprøver hos regionerne, kommunerne og andre, som håndterer personfølsomme oplysninger. En trend til at medbringe sin egen tabletPC og laptop ved indlæggelser har rejst en række sikkerhedsspørgsmål i sig selv. Og når IT-afdelingerne vælger at bruge kommercielle tabletPCer og mobile enheder til deres medarbejdere, bliver sikkerhed et vigtigt problem.
I øjeblikket er Ohio i USA eksempelvis den eneste stat, der kræver to-trins godkendelse for læger for at kunne logge ind på deres enheder. Det betyder foruden et kodeord, at der er brug for at bruge et RFID-kort, CAC (Common Access Card) kort eller en slags biometrisk scanning (fingeraftryk eller iris) for at kunne logge på en enhed.

Selvom det ikke er lov i de andre 49 stater, tyder nyere undersøgelser på, at mere end 50% af alle hospitaler i landet bruger to-trins autentificering som deres standard. Kommercielle tabletPCer er simpelthen ikke udstyret med de indstillingssæt, der er nødvendige for at være Imprivata SSO-certificeret. For at kunne administrere to-trins identificering skal de købe tredjeparts periferiudstyr til at forbinde til deres enheder, hvilket efterfølgende kan resultere i it-problemer med hensyn til vedligeholdelse og opdateringer.

Medicinsk godkendte tabletPCer kan leveres med integrerede funktioner såsom biometriske læsere, CAC-læsere og RFID-teknologi. Disse enheder er fra starten af konstrueret til at være Imprivata SSO certificeret til at håndtere to-trins autentificering.

FINEMAN A/S er leverandør af flere typer medicinsk godkendte tabletPCer, herunder en 10” tabletPC fra Cybernet med 2 hotswop batterier, med et robust design tilpasset til at opfylde sikkerhedsstandarder og konstrueret til at modstå den krævende enhedsbelastning, som sundhedssektoren kræver.

Du kan se et udvalg af vores medicinsk godkendte tabletPC’er her, eller du kan kontakte vores specialister her