24 skærme giver Vejdirektoratet overblikket over trafikken på hele Sjælland

I 2015 leverede Fineman Display-It i samarbejde med Immediad en komplet hardware og software løsning, der med 24 skærme kan overvåge trafikken på hele Sjælland i Vejdirektoratets nye kontrolcenter i København.

Vi blev kontaktet af vores partner Immediad, som ønskede at etablere et samarbejde i forbindelse med at opsætte Vejdirektoratets nye kontrolcenter i trafiktårnet i København.

I dette kontrolcenter overvåges trafikken på Sjælland 24 timer i døgnet og trafikmeldinger sendes ud. Systemet benyttes blandt andet af politi- og brandvæsen og er et nyttigt redskab til at danne sig et overblik over trafikken.

Opgaven

Vejdirektoratet ønskede en videovæg på 24 skærme, som skulle opsættes og fungere som én stor skærm. Videovæggen skulle benyttes til at håndtere mange forskellige data fra forskellige kilder, eksempelvis fra hjemmesider eller tv signaler, på en nem og enkel måde.

Løsningen

Immediad, som var totalleverandør af løsningen, påtog sig det fysiske ansvar, i form af at sætte skærme op og trække kabler op. Mens Fineman leverede en komplet løsning med hardware og software, som kunne håndtere de 24 forskellige kilder. Det blev derved muligt at flytte indholdet rundt på den store infoskærm.

Et vellykket projekt

Samarbejdet mellem Immediad og Fineman var meget vellykket og John Christensen, salgsansvarlig hos Immediad, har efterfølgende udtalt om samarbejdet:

“I projektet og leverancen til Vejdirektoratets nye trafikkontrolcenter, leverede Fineman en professionel og god service gennem hele forløbet. Projektet var ikke uden udfordringer, men vi fik i et godt samarbejde med Finemans teknikere løst alle udfordringer så projektet kunne leveres efter tidsplanen.”

Vejdirektoratet var ligeledes meget tilfredse med løsningen og udtrykte efterfølgende, med deres egne ord, at de var lykkelige for den fantastiske løsning de havde fået.

_

> Læs også det spændende webdok omkring hverdagen hos Vejdirektoratet her. 

> Læs artiklen “Trafiktårn skal styre Danmarks trafik” fra FDM her.

 > Læs artiklen “Trafikkens nye øje i det høje” fra Magasinet KBH her.