Hvert år erhverver hver 18. indlagte patienter sig en infektion.

Af disse patienter dør hvert år 1 ud af 616 som et direkte resultat af den infektion, hvilket resulterer i 37.000 dødsfald i Europa.

20-30% af disse infektioner kan forebygges, hvilket betyder at mindst 11.000 liv hvert år kan reddes, alene i Europa.

Sådan skriver The European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).

Bakteriel forurening kan komme fra flere kilder, alt lige fra dårlig håndhygiejne til spytdråber, der uundgåeligt falder på tastatur og mus under tale, nys og hoste, både fra personale og patienter.

Der er ikke brug for stærke argumenter til, hvorfor forbedret hygiejniske tastaturer og mus er nødvendige. På steder, hvor man ved, at bakterier samler sig og kræver ekstra opmærksomhed på rengøring og desinficering bør der også være et hygiejnisk tastatur og mus.

Typisk har tastaturer indenfor bl.a. sygehusverdenen mange forskellige brugere, så risikoen for krydsterminering fra og til patienter kan resultere i katastrofale følger. Specielt hvis resistente bakterier, som stafylokokker bliver overført til tastaturet. Antallet af bakteriekoloniseringer er større på tastaturer end på andre produkter, det viser bl.a. undersøgelser på operationsstuer.

En god og effektiv måde at forhindre overførsel af infektioner fra person til person er bl.a. en god og rutinepræget hygiejne af tastaturer, mus og musemåtter. Bruges det rigtige udstyr, som kan tåle denne type desinficering, kan din afdeling score topkarakter i bekæmpelse af bakterier/vira.

REALLYCOOL klinisk tastatur medarbejder som arbejder
Indtastning på klinisk tastatur
REALLYCOOL klinisk tastatur og mus
Man & Machine REALLYCOOL klinisk tastatur - medarbejder som arbejder

Mange i de kliniske miljøer fravælger musemåtten, fordi den er en rigtig skidtsamler.

Almindelige musemåtter er i kliniske miljøer ikke velset, eftersom de ikke kan desinficeres dagligt eller hvis de bliver inficeret med blod.

Men det har producenten Man&Machine lavet en smart løsning på. De har udviklet en klinisk musemåtte, der rengøres på samme måde som de kliniske mus og tastatur, og ovenikøbet kan autoklaveres eller i termodesinfektor op til 108 ºC.

Musemåttens materialet er i latexfri silikone og måler 22 x 18 x 0,1 cm. Den optimerer ovenikøbet den kliniske mus’ ydeevne pga. overfladen.

Klik på billederne og se mere om musemåtten og de fuldstændigt forseglede og robuste kliniske tastaturer ReallyCool og ReallyCoolTouch.

REALLYCOOL IP68 klinisk tastatur
Man and machine musemåtte
Man & Machine REALLYCOOLTOUCH-LP White