Gør et godt arbejdsmiljø til dit vigtigste nytårsforsæt

Pas på dig selv, når du vælger computerskærm. Når du beslutter dig for, hvilken computerskærm du vil købe, bruge og sidde bag i utallige timer de kommende år, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Som fx om den er fri for flimmer, er nem at indstille og kan placeres ergonomisk korrekt.

Så hvis dit nytårsforsæt handler om at passe lidt bedre på dig selv, så er her et par ting, der kan hjælpe dig med at holde forsættet.

Gode råd til skærme og skærm arbejde

Undgå flimmer på skærmen
Man skal ikke arbejde ret længe ad gangen foran en computerskærm, før man bliver klar over, hvor vigtigt det er, at skærmen er stabil og fri for flimmer. Flimmer på din skærm vil på sigt give hovedpine og ubehag. Vælg evt. en skærm med ”Flicker Free” teknologi, der giver en væsentlig reducering af flimmer på din skærm.

Indstilling af lys i forhold til omgivelser
Lysstyrke og kontrast skal nemt kunne justeres for at tilpasse billedet til lys fra omgivelserne. Du kan evt. overveje en kan skærm med automatisk tilpasning til lys fra omgivelserne.

Placering af skærmen
Skærmen skal kunne drejes og vippes, så synsretningen er lidt skråt nedad. På den måde belaster du nakken mindst muligt.
Skærmen bør placeres i en højde, så øverste tekstlinje er ca. 15 cm under din vandrette synshøjde.
Det kan evt. være nødvendigt med en sokkel, et særligt bord eller et ophæng.

Reflekser i skærmen skal undgås
Skærmen skal anbringes så generende blænding undgås. Det kan ske ved at anbringe skærmen med siden til lysindfald, fx når du kigger parallelt med vinduerne. Samtidig bør skærmoverflade og kanter være matte, så de ikke reflekterer lyset.

Du kan læse mere om vejen til et bedre arbejdsmiljø på Videnscenter for arbejdsmiljøs hjemmeside

Vil du vide mere, så kontakt os her!